Симулатор Profisec Shooter

Добре дошли в програмата за усвояване на първоначални умения по стрелба, която съчетава функциите на тренажор и игра едновременно.

За да стартирате симулатора е необходимо да инсталирате Unity Web Player (WebPlayer). Ако имате проблем с програмата, като забавяне или насичане на картината опитайте с друг браузър.

Целта на този тренажор е да се усвои еднообразното примерване. За да е точен изстрела трябва да се вземе равна мушка – това означава мушката да е точно в средата на процепа на мерника. Горния край на мушката трябва да е на едно ниво с горния ръб на мерника. Нито по-нагоре нито по-надолу. Мушката трябва да е по средата, спрямо десния и левия вътрешен ръб на мерника. Всяко друго положение води до неточна стрелба. В тренажора насочването на оръжието към мишената или обектите за поразяване се извършва с мишката. Коригирането на оръжието за вземане на равна мушка се извършва с бутони „W”, „S”, „A”, „D”.

Въпреки, че се изравняват мушката и мерника, се вижда че има леко движение на оръжието. Това е имитация на естествените неконтролируеми движения на човешкото тяло при реална стрелба. За да се спрат тези движения при реалната стрелба, известно време преди произвеждане на изстрел се издишва въздуха и се задържа дишането. Тук тази функция се включва с десен бутон на мишката. При натискане и задържане на десния бутон, се чува звук от издишване и оръжието застава неподвижно. В средната горна част на екрана се появява индикатор на времето, което можете да прекарате в това състояние. Времето е настроено на 10 секунди. В това време трябва да коригирате мерника и мушката и да произведете изстрел. Ако отпуснете десния бутон или го задържите прекалено дълго, оръжието ще се върне в режим на леки движения.

Изстрелът трябва да се произведе в рамките на времето за задържане на дишането. При реалната стрелба това става чрез плавно непрекъснато натискане и обиране луфта на спусъка до произвеждане на изстрел. Спусъка на оръжието не се дърпа рязко. Точният момент на изстрела трябва да е изненада за стрелящия. В тази програма изстрел се произвежда с натискане на левия бутон на мишката. В тренажора този момент не може да се имитира, но все пак не натискайте рязко и със сила левия бутон на мишката.

Отчитането на попаденията в мишените се извършва с червени точки, появяващи се на мишената съответстваща по номер на обстрелваната. Попаденията в останалите обекти се отчитат чрез разрушаване или преместване на обстрелваните обекти.
Последователно могат да бъдат произведени 17 изстрела. След това се налага презареждане. Презареждането се извършва с бутон „R” от клавиатурата. Броят на изстрелите се отчита с цифри на екрана и е съобразен с най-разпространената в момента вместимост на пълнителите.

При натискане на бутон „Esc” от клавиатурата, на екрана се появява меню.
От него можете да регулирате осветеността на сцената посредством плъзгача „Light Intensity”, можете да изчистите попаденията в мишените и да възстановите на място поразените обекти чрез бутон „RESET”, да продължите, чрез бутон „RESUME”. Излизате от програмата с бутон „Escape” от клавиатурата, можете да затворите и прозореца.

Поразяването на движещите се мишени, както и на по-малките и отдалечени предмети изисква известен опит и съсредоточаване.

Поразяването на движещите се мишени изисква плавно съпровождане на мишената с мерника. В реална обстановка, в зависимост от разстоянието до мишената и нейната скорост примерването се извършва с изпреварване по курса на мишената.
Стрелбата при слаба осветеност и по мишени, сливащи се с цвета на мерните прибори е по-трудна. Същото се отнася и за малки и плоски предмети разположени по пода на сцената.

Екипът на „Профисек” ЕООД, Ви пожелава приятно обучение или забавление!

ЗА СТАРТ КЛИКНЕТЕ ВЪРХУ КАРТИНКАТА

Новини

picture

Фирма „Профисек“ ЕООД осъществява проект BG16RFOP002-2.073-16035-C01

Виж още »

Проекти

picture

Акустичен Сейф

Виж още »

Библиотека

picture

Защита от подслушване през мобилен телефон

Виж още »